Évek óta engedély nélkül működhetett a Tarlósék által átadott állatkerti attrakció

Évek óta engedély nélkül működhetett a Tarlósék által átadott állatkerti attrakció

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2018-as átadása óta engedély nélkül működhetett az egykori Vidámpark területén felépített állatkerti attrakció, a Holnemvolt Vár – derül ki a Népszava cikkéből.

A korábbi nevén Meseparkként/Mesevárként emlegetett Holnemvolt Vár új bejárati épületére, az új lovardára, a műszaki épület átalakításával kialakított állatházra és a daráló épület átalakításával kialakított mesterségek házára vonatkozóan „használatbavételi engedély nem kerülhetett kiadásra, mert a kivitelezési munkák az építési engedélytől eltérően valósultak meg” – közölte Bősz Anett budapesti főpolgármester-helyettes a Népszava megkeresésére. Csakhogy a hiányzó engedély miatt vissza kellene fizetni a beruházáshoz kapott 500 millió forintos állami támogatást, ezért mentő ötletként fennmaradási engedélyt kérnek a létesítményre. Ennek teljes költsége 50,8 millió forint, befejezési határideje 2023. december 31 – derül ki cikkből.

A Belügyminisztérium által biztosított 500 millió forintot elméletileg 2016 végéig lehetett volna felhasználni, addig kellett volna elkészíteni a beszámolót is, de a park végül 2018-ban nyitott meg. Azóta évi több tízezer látogatót vonz, jellemzően 3-10 éves gyermekeket – írta a Népszava.