Hvg360: Orvoshiány van a Szent Imre szülészetén

Hvg360: Orvoshiány van a Szent Imre szülészetén

Fotó: Unsplash/Luma Pimentel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs elég orvos a Szent Imre szülészetén, hónapok óta nehézkesen tudják beosztani az ügyeleteket – állította a hvg360 csütörtöki cikke. Több forrásból arról értesültek, hogy néhány hét alatt két alkalommal is válságtanácskozást hívtak össze az érintettek a kialakult szakorvoshiány miatt. az ügyre rálátó forrásuk elmondása szerint több olyan kismama is volt, aki először a Szent Imrébe került, majd onnan kellett átszállítani másik intézménybe. A lap kérdésére az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) is megerősítette, hogy az intézmény „lemondta az akut esetek felvételét", a „betegutak szervezéséről" pedig a bejelentés után az OMSZ gondoskodott.

Az elmúlt hónapokban öt szülész-nőgyógyász szakorvos és hat rezidens egészségügyi szolgálati jogviszonya szűnt meg. Két szakorvos jelenleg a felmondási idejét tölti, két kollégánk pedig szülési szabadságra megy – írta az OKFŐ a hvg360 kérdésére, mi szerint hány szakorvos mondott fel az elmúlt egy évben.

A cikk arra is kitért, bár a „rendes munkaidőben” még nagyjából meg tudják oldani, hogy legyen elég szakorvos a kórházban, az ügyeletek biztosításához már külsős szakembereket is be kell vonni a Szent Imrében.