A Fidesz nyert az I. kerületi időközi választáson

A Fidesz nyert az I. kerületi időközi választáson

Fazekas Csilla és Böröcz László (Forrás: Fazekas Csilla/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz-KDNP színeiben induló Fazekas Csilla nyert vasárnap az I. kerületi időközi önkormányzati választáson – ezt a politikus jelentette be a Facebook oldalán. Ez pedig azt is jelenti, hogy az ellenzék igen komoly bajba került. 

A kerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a 2019-ben az önkormányzati széket elnyert momentumos Gelencsér Ferencből parlamenti képviselő lett.

A tét az ellenzék számára nagy volt. A 2019-es önkormányzati választáson ugyanis nagy meglepetésre a párbeszédes V. Naszályi Márta lett a polgármester és a képviselő-testületben is többsége lett az ellenzéknek: 10 politikusok ült szemben 5-tel. Azonban nem sokkal később két jobbikos politikus kilépett a pártjából és elkezdett a Fidesszel együtt szavazni, Gelencsér Ferencből parlamenti képviselő lett, vagyis a városvezetés 7 emberre számíthatott biztosan. Nem véletlen, hogy a polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Nagy a tét, a kerület sorsa múlik ezen a voksoláson!”, eldől, hogy „a Fidesz átveszi-e a hatalmat Budaváron, vagy a demokratikus ellenzéki pártok szövetsége fejlesztheti tovább a kerületet”.

A mostani voksolás eredményeképpen tehát a kormánypártoknak már 6 képviselője van a testületben és ha előterjesztéseikhez sikerül megnyerni a két egykori jobbikos politikust is, akkor 8 emberrel többségbe kerülnek a 7 ellenzékivel szemben.

A voksoláson alulmaradt momentumos politikus már Facebook-oldalán gratulált is Fazekas Csillának.