Így reagált Ungár Péter arra, hogy Orbán Viktor a testvére villájában nyaralt

Így reagált Ungár Péter arra, hogy Orbán Viktor a testvére villájában nyaralt

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban – kezdi újabb, a miniszterelnök nyaralásával kapcsolatos Facebook-posztját Ungár Péter, miután ez ügyben tetemre hívta Kele János momentumos politikus és Hadházy Ákos független képviselő is. 

Mint azt lapunk is megírta, videó került elő arról, hogy a kormányfő az LMP-társelnök nővérének tulajdonában álló 350 négyzetméteres tengerparti villában, a horvátországi Opatijában tölthette augusztusi vakációját. Ungár Péter az eset kapcsán tisztázza saját álláspontját: szerinte „úgy helyes, ha a miniszterelnök nyaralni megy, akkor kivesz egy szép szállodai szobát és kifizeti. És a dolog mögött felsejlő ördögi összeesküvés miatt azt is el kell mondanom, hogy a családunk tulajdonában álló cég bevételének töredéke származik állami forrásból.” Mint hozzáteszi, vagyonuk szinte teljességében édesapja teljesítményének az eredménye. – Ha egy ilyen arányú állami bevételtől NER-cég egy cég, akkor a Partizán állítása szerint szinte minden magyar vállalkozás az – tette hozzá. Az ellenzéki politikus azt is leírja posztja elején, hogy édesanyja, Schmidt Mária történetesen nemcsak fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel is.

– Ha ezeket tisztáztuk, akkor egy dologról azonban érdemes még beszélni, amiben csak látszólag fontos a személyem. Rólam már az előző és az azelőtti ciklusban is oknyomozó cikkek tucatjai derítették ki, hogy úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy édesanyám a Fidesz felső köreihez tartozik – közölte Ungár, aki szerint ezek a cikkek nyilván azt akarták mondani, hogy valójában ő nem ellenzéki politikus, csak a négy kétharmadot összehozó Orbán Viktor úgy döntött, hogy „a főtanácsadója fiát fogja beépíteni titkosügynöknek az ellenzék soraiba”.

Posztjában ezután visszaszúr Kele János momentumos politikusnak, aki bejegyzésében felszólította Ungárt, hogy „azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral”. – Miért lesz nekünk jobb, ha tényleg egy teljesen zárt szektává alakulunk, akinek csak az lehet a tagja, akire a Momentum azt mondja, hogy na ő magunkfajta? A saját hibáinkkal való szembenézésen túl mire megyünk azzal, ha a gazdasági és gondoskodási válság és az akkumulátorgyarmatosítás közepén újra azzal foglalkozunk, hogy az én anyám Schmidt Mária, és mi mindent tökéletesen csinálunk egyébként politikailag, csak békaemberek eltérítenek minket újra és újra? – teszi fel a kérdést Ungár. 

Bejegyzését végül azzal zárja: „szerintem a negyedik kétharmad után akkor követjük el a legnagyobb hibát, ha bármit ugyanúgy csinálunk mint korábban. Leleplezni újra és újra, hogy édesanyám fideszes, nem a politika megújítása, csak tetszelgés a meglévő tábor előtt. De az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, ami érdekel bárkit saját magunkon kívül.”