Index: olimpiai bajnok vízilabdás karambolozott mentővel a Blaha Lujza téren

Index: olimpiai bajnok vízilabdás karambolozott mentővel a Blaha Lujza téren

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megsérült három mentős, miután egy mentőautó és egy személygépkocsi összeütközött a budapesti Blaha Lujza téren – tájékoztatta az MTI-t szombaton az Országos Mentőszolgálat. A mentőautót egy szívbeteghez riasztották, és az a megkülönböztető jelzését használva éppen úton volt a pácienshez, amikor összeütközött egy autóval.

Az Index értesülései szerint a személyautó vezetője egy olimpiai és világbajnok szerb vízilabdázó, aki a magyar bajnokságban játszik.

A Balesetinfó helyszíni beszámolója szerint a zöld jelzésnél várakoztak a járművek, hogy elengedjék az érkező mentőt. A Rákóczi úton az Astoria irányából közeledő gépkocsi vezetője feltehetően nem észlelte a megkülönböztető jelzést, a sort a buszsávban próbálta megelőzni, és az útkereszteződésben ütközött az Oktogon felől érkező mentőautóval.

A mentőautó sofőrjét, a mentőápolót és a mentőorvost könnyű sérülésekkel kórházba vitték. A katasztrófavédelem közben arra figyelmeztetett, hogy a baleset helyszínén forgalomkorlátozásra és nagy torlódásra kell számítani.