Ingyenes antitest-vizsgálatot és uniós oltást követel a DK

Ingyenes antitest-vizsgálatot és uniós oltást követel a DK

A DK-s Varga Zoltán csirkemellet vitt Orbán Viktor irodájához (Fotó: Demokratikus Koalíció / Facebook-videó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a végezzenek ingyenes antitest-vizsgálatot és a kormány biztosítson ingyenes uniós oltást azoknak, akik ezt igénylik – mondta a párt frakciószóvivője.

Varga Zoltán csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: pártja többször felszólalt már és aggodalmát fejezte ki a keleti vakcinák kapcsán, amiért oltásellenesnek bélyegezte őket a kormány. Úgy látja, mostanra vizsgálatok bizonyítják, hogy sok, a kínai Sinopharm-vakcinával oltott ember egyáltalán nem védett.  

A képviselő a Portfolio.hu cikkére hivatkozva hangsúlyozta, a Videoton dolgozói körében végzett széleskörű, komplex tesztelésből kiderült, hogy a Sinopharm-vakcinával beoltott, hatvan évesnél idősebbek egy részének semmilyen védettsége nincsen, sem antitestes védelemmel, sem T-sejtes immunitással nem rendelkeznek, holott korábban egyes szakértők épp utóbbira hivatkoztak, mikor a keleti vakcinák felvételére buzdítottak.

Varga Zoltán hozzátette, az Európából érkező hírek szerint a delta-variáns elképesztő sebességgel terjed, akiknél gyakorlatilag hatástalan volt a kínai vakcina, azok most hatalmas veszélynek vannak kitéve. Ha Magyarország el akar kerülni egy negyedik hullámot, akkor most kell cselekedni, tesztelni és oltani az uniós vakcinákkal – fogalmazott.

A politikus arra is kitért, hogy „Orbánék minden józan ész és szakértői figyelmeztetés ellenére ész nélkül vásároltak be kínai vakcinából, és akiket ezzel oltottak be, nemhogy nem utazhatnak, legfeljebb Mongóliába, Kazahsztánba vagy Grúziába, hanem jó részük nem is védett, ami elképesztő kockázatot jelent”.