Ismét „árstoprazziát” tartott a kormány, több mint 300 milliónyi bírságot szabtak ki

Ismét „árstoprazziát” tartott a kormány, több mint 300 milliónyi bírságot szabtak ki

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 23-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Januárban is úgynevezett „árstoprazziákat” tartott a kormány, aminek eredményét Szentkirályi Alexandra ismertette a kormányinfón. Elmondta, az ellenőrzéseket január 23-29. közt tartották összesen 468 üzletben. A kormányszóvivő szerint a „húsvéti jeges vödrös locsolás” előbb érkezik azoknak a kereskedelmi egységeknek, akik „nyerészkedtek a magyar emberek kárára”.

A razziák után 334 eljárást indították el, ebből 83 megszűnt, de 179 esetben jogsértést állapítottak meg, míg 72 eljárás még tart. Összesen több mint 333 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Szentkirályi szerint a legjellemzőbb szabálysértés az volt, hogy a polcról hiányoztak az árstopos termékek, miközben azok ott álltak a raktárban.