Itt a tavasz: 16-17 fok is lehet december közepén

Itt a tavasz: 16-17 fok is lehet december közepén

Forrás: Shutterstock

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Enyhe, napközben 5-10 fokos hőmérséklet várható a következő napokban, jövő hétre pedig az átlagosnál jóval melegebb időt jósolnak. Hétfőtől melegedés várható, ennek következtében nagy területen fagymentes éjszakák alakulhatnak ki, számottevő eső nélkül – jelenti a Metkép.
A hét első napjaiban gyakran megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik a déli, délnyugati szél, mely éjjel is élénk maradhat, így a széllel érintett körzetekben az éjszakai minimumok sem süllyednek lényegesen +10 fok alá.

Keddtől az északkeleti megyéket leszámítva 12-15 fokos csúcshőmérsékletre lehet számítani, de helyenként 16-17 fok is lehet. Néhol keletkezhet köd, alapvetően változóan felhős égre és némi napsütésre lehet számítani. A tavasz várhatóan szerdáig tart, akkor gyenge hidegfront érkezik, komolyabb lehűlés nélkül. Úgy tűnik, karácsonyig nem esik hó Magyarországon.