„Itt nem lesz 1968” – Molinót tűztek ki a Színművészeti épületére

„Itt nem lesz 1968” – Molinót tűztek ki a Színművészeti épületére

Az Identitás Generáció molinója a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületén 2020. szeptember 21-én (Fotó: Identitás Generáció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Itt nem lesz 1968” feliratú molinót tűztek ki hétfő este a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épületére az Identitás Generáció nevű szélsőjobboldali ifjúsági szervezet tagjai. Vezetőjük, Bódi Ábel azzal indokolta ezt a Facebook-oldalán, hogy „a »köztársaságot« kihirdető hallgatók már nyíltan ideológiai síkra helyezték az ellenállásukat. Mára az SZFE nem más, mint a baloldali és liberális »értékeket« képviselők hídfőállása”. „Párizsban 1968-ban ugyanez a romboló szellemiség indította el a diáklázadásokat, amelyek káoszba juttatták Franciaországot és aláásták Európa hagyományos értékeit” – írta.

Az esettel kapcsolatban a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata azt közölte, szintén a Facebookon, a hétfő esti „zavargásért az Egyetem épülete előtt nem mi vagyunk felelősek, hanem ellenaktivisták. Az ellenaktivistáknak pedig üzenjük – mert a néhány percre kifüggesztett transzparensük arra utal, nincsenek teljesen tisztában 1968 eseményeivel –, azt a diáklázadást a hatalom végül leverte.”