Íveket számolna a Magyar Hang

Íveket számolna a Magyar Hang

Kocsi Máté a nemzeti konzultációs ívvel (Forrás: Kocsis Máté/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csütörtöki kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy az előző éjjel zárult nemzeti konzultációban 1.518.455 darab konzultációs ívet töltöttek ki a választópolgárok, és ennek a jelentős részét postán küldték vissza. A bejelentés után azzal a kéréssel fordult a Magyar Hang a Miniszterelnöki Kabinetirodához, illetve a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz, hogy az átláthatóság érdekében a lap szerkesztőségének kijelölt munkatársai szeretnék megtekinteni, illetve megszámolni a beérkezett és kitöltött kérdőíveket.

A most zárult nemzeti konzultációban visszaküldött mintegy 1,5 millió ív az összes magyarországi választópolgárnak alig a 20 százalékát jelenti. A kormányzati kampánnyal egy időben egyébként egy másik kezdeményezés is zajlott, illetve még zajlik. Az aHang, az Egységes Diákfront és a Szikra Mozgalom az üres íveket gyűjti, és a hét elején közölt adatok szerint már több mint 300 ezernél járnak. (Igaz, ebben nincsenek benne például az ellenzéki pártoknál leadott papírok). Ebben az akcióban január végéig várják az íveket és az a cél, hogy legalább egymillió üres konzultációs papírt gyűjtsenek össze. Az akcióval azt szeretnék megmutatni a hatalomnak, hogy valódi kérdésekben akarnak párbeszédet folytatni, nem demagóg propagandakérdésekben.

Címkék: kormány, konzultáció