Jakab Péter egy zsák krumplit adott (volna) Orbán Viktornak a parlamentben

Jakab Péter egy zsák krumplit adott (volna) Orbán Viktornak a parlamentben

Jakab Péter Jobbik-elnök krumplit osztott volna Orbán Viktornak, ám ebben kormánypárti képviselők megakadályozták (Fotó: Jobbik / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Milyen a félelemen és szegénységen vett győzelem íze? – ezzel a kérdéssel kezdte Jakab Péter a miniszterelnöknek címzett kérdését hétfőn az Országgyűlésben az úgynevezett azonnali kérdések órájában. A Jobbik elnöke a borsodi időközi országgyűlési választásra utalt, ahol a kormánypárt jelöltje, Koncz Zsófia szerezte meg a győzelmet. A kormányfő azzal válaszolt, hogy „köszönjük a gratulációkat, örülünk, hogy itt van közöttünk”. Egyúttal megalázónak nevezte, ahogy az ellenzéki pártelnök a borsodi emberekről beszélt. – Most, hogy lebontották a kétharmadot, a Gyalog Galopp jut eszembe, egyezzünk ki döntetlenben – utalt a miniszterelnök arra, hogy az ellenzék rendre azzal kampányolt, hogy a parlamenti kétharmad a tétje a voksolásnak.

https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/662431657809810/

Jakab Péter viszonválaszában úgy reagált, hogy most egy választókörzetben fogtak össze, legközelebb 106-ban fognak és véget vetnek a „krumplikirályságnak”. Ezzel együtt egy zsák krumplit akart odaadni Orbán Viktornak, ám a fideszes Kocsis Máté és Balla György megakadályozta ebben, végül a Fidesz frakcióvezetője vette el a zsákot. A Jobbik elnökének akciója miatt Jakab István üléslevezető elnök figyelmeztette is az ellenzéki politikust. – Remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni – reagált az eseményekre Orbán Viktor.

Később a Jobbik közleményt adott ki az eseményről, amelyben azt írták, „Kövérnek nagyon messzire elgurulhatott a gyógyszere, hiszen ezúttal a tettlegességtől sem riadt vissza. Nemcsak megakadályozta a Jobbik elnökének performanszát, hanem még Jakab Péter elé is lépett, aztán pedig meg is lökte.” A Jobbik tiltakozását fejezte ki az eset miatt. A videón ugyan valóban látszik, hogy Kövér Jakabhoz ér, ám lökés helyett inkább úgy tűnik, mintha Kövér arébb akarta volna tolni a politikust.

A Fidesz-frakcióvezetője, Kocsis Máté is megszólalt az ügy kapcsán közösségi oldalán. Mint írta, „Jakab Péter összeomlott: ma egy zsák krumplival erőszakoskodott a parlamentben”. – Dühös volt, most tudta meg, hogy ez is kell a paprikás krumpliba – tette hozzá.

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó Arató Gergely a koronavírus-járványról beszélt és tesztelést sürgetett. – Tesztelés nélkül járványt kezelni olyan, mint csukott szemmel autót vezetni – mondta annak kapcsán, hogy itthon egymillió lakosra ezer teszt jut, míg számos országban ennél magasabb az arány. – Aki nem a tesztelést választja, az ország leállítását választja – zárta felszólalását.

Orbán Viktor válaszában arról beszélt, hogy jelenleg 1896 főt kezelnek kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen. 904 ezernél is több PCR-tesztet végeztek már, ezek mind ingyenesek voltak. A miniszterelnök egyúttal bejelentette, az úgynevezett antigén tesztek a PCR-hez hasonló megbízhatósággal működnek, ezért ez a tesztelés is meg fog indulni, talán már a holnapi napon.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt a közszolgálgatások kapcsán kérdezte a kormányfőt, konkrétan a vízügyi ágazatról, ahonnan milliárdos nagyságrendben hiányoznak a források. A miniszterelnök szavai szerint van egy 10 éves fejlesztési terv, ahol a három-négy legfontosabb kérdése között szerepel ez a téma. Konkrétumokat azonban nem mondott.

A párbeszédes Szabó Tímea azzal kezdte, hogy gratulált Orbán Viktornak az unokája születéséhez. Majd rátért az orvosok béremeléséről szóló törvényre, amelyben kifogásolta az átvezénylés lehetőségét és azt, hogy az érintettek nem vállalhatnak másodállást. Az orvosi kamara ajánlásait ismertette és arra volt kíváncsi, hogy a kormány teljesíti-e ezeket a kéréseket. A miniszterelnök úgy válaszolt, hogy több kérdés van, amit még szabályozni kell későbbi kormányrendeletben, ilyen a magánpraxis és ez érvényes a vezénylésre. A mostani helyzetre hivatkozott, hiszen most nincs rendkívüli helyzet, de mégis szükség van a vezénylésre, ezért ez a módszer elengedhetetlen, hogy az emberek életét megmentsék.

Az ellenzéki politikus ezután azzal érvelt, már 3000 orvos jelentette be, hogy változtatás nélkül ki fog lépni, ez pedig katasztrofális helyeztet eredményezhet. – Nem tartok attól, hogy tömeges orvoshiány lépne fel azért, mert ne tudnák elfogadni, amiben a kormány és az orvosi kamara megállapodott – mondta válaszul a miniszterelnök.

– Szegénység tekintetében a mostani Magyarországot nem lehet összehasonlítani a tíz évvel ezelőtti Magyarországgal – ezt Orbán Viktor már a független Bencsik János kérdésére mondta. Megismételte ambíciójukat, hogy a munkanélküliség mellett a szegénységet is felszámolják. Bencsik János elismerte, hogy vannak előrelépések, szavai szerint Mészáros Lőrincnek is örülne, ha teljesítmény lenne mögötte.

A jobbikos Szilágyi György a kormányfő nemrégi rádióinterjúját idézte fel, amikor arról beszélt, hogy Soros György korrupt. – Mint volt Soros-ösztöndíjas, gondolom tudja, hogy mi a módszere Soros Györgynek – fűzte hozzá. A politikus arra volt kíváncsi, hogy mit kért Soros György azért a „sok-sok pénzért, amit a Fidesznek adott”. – Szeretném látni azt az embert, aki bármivel képes engem bármilyen döntésemben befolyásolni – szögezte le válaszában Orbán Viktor.

A jobbikos képviselő azzal folytatta, hogy „Soros György mai értéken több százmillió forintot pumpált be a Fideszbe”, majd ismét feltette a kérdést, hogy ezért „nem kért cserébe semmit?”. – Soha semmilyen, soha semmilyen befolyást vásárolni ennek a kormánynak az időszakbán nem lehet. Aki megpróbálta, az a Jobbiknál kötött ki, ettől lettek Magyarország legkorruptabb pártja – zárta le a témát.