Jakupcsek Gabriella: Őrült nagy terhet rakunk a gyerekeinkre a tetteinkkel

Jakupcsek Gabriella: Őrült nagy terhet rakunk a gyerekeinkre a tetteinkkel

Jakupcsek Gabriella

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a társadalmi igény határozza meg, hogy mi megy a tévében, hanem a média formálja tudatosan a közízlést. Ezért teszi rá a politika a kezét a média mind nagyobb szeletére – jelentette ki Jakupcsek Gabriella újságíró, műsorvezető lapunk Kompország című műsorában annak kapcsán, hogy miért egyre alacsonyabb színvonalú a televíziózás, miért kopnak ki a műsorkínáltból a kulturális műsorok, vetélkedők. Arról is beszélt, hogy korábban szabadúszónak lenni nem volt sikk, ma viszont ez jelenti a szabadságot az újságírók számára, hiszen így az ember megteheti, hogy csak olyan műsorfelkérést fogadjon el, amit teljes mértékben vállalni tud. Szerinte korábban a média a kultúra része volt, de ma már nem az, hiszen ma már nem a teljesítménnyel, az értékteremtéssel lehet bekerülni egy műsorba, hanem azzal, ha valaki az adott csatorna valamelyik műsorában szerepet vállal. Onnantól kezdve csak ő az érdekes, függetlenül attól, hogy csinált-e valami maradandót, értékeset.

Azzal kapcsolatban, hogy ő nem él rejtőzködő életmódot, sőt, időről időre megjelenik bulvárlapok felületein is, kijelentette: Ez nem Hollywood, ez egy kis ország, itt nem lehet eltitkolni, ha van egy gyereked, mert egy óra múlva meglátnak vele az utcán, vagy a sarki zöldségesnél. Sok híresség nem jól kezeli a bulvárt, pedig nem elzárkózni kell, csak meghúzni a határt, hogy meddig engeded be őket az életedbe. Én például addig, amíg a hozzátartozóim tetteit, érzéseit ez nem érinti – jelentette ki.

Szóba került az az időszak is, amikor Jakupcsek Gabriellát Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc is felkérte kormányszóvivőnek. Mint mondta, ő ezt kommunikációs feladatnak fogta fel, és nagy kihívásnak tekintette, de be kellett látnia, hogy ezt az emberek politikai szerepvállalásnak tekintik, és onnan kezdve az ő személye megosztotta volna a társadalmat. – Ettől megriadtam, hiszen sosem akartam megosztó személyiség lenni, ráadásul a médiába nem lett volna visszaút, a politikából soha nincs visszaút. A legfőbb ok mégis az volt, hogy nem akartam ilyen mértékben befolyásolni a gyerekeim életét. Őrült nagy terhet rakunk a gyerekeinkre a tetteinkkel! Gondoljunk csak bele, hogy például hány tehetséges ember karrierjét lehetetlenítette el, életét nyomorította meg, hogy ki volt és mit követett el az előző rendszerben az apja? – tette fel a kérdést.

Ha megnézi a műsort, kiderül még az is, hogy:
• Mit érzett, amikor felmondtak neki a köztévénél?
• Hányszor találkozott életében az őt elbocsátó Papp Dániellel?
• Miért nem lett színésznő, amikor elsőre felvették a főiskolára?
• Tud-e egy nő ma egyszerre családot alapítani, gyereket nevelni és karriert befutni?
• Miről szól új könyve, A napos B oldal?
• Miért szűnt meg a műsora az ATV-n?
• Mik a távlati tervei?