Január végén iktatják be püspökként Balog Zoltánt

Január végén iktatják be püspökként Balog Zoltánt

Budapest, 2020. február 16. Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) elnöke, miniszterelnöki biztos beszédet mond Orbán Viktor kormányfő hagyományos évértékelő beszéde előtt a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Januárban veszi át hivatalát a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni és Dunamelléki Egyházkerületének új elnöksége, és januárban iktatják be az új püspököket is – írja az egyház az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint emlékeztetnek, a november 5-én megválasztott Balog Zoltán püspököt és Veres Sándor főgondnokot január 25-én, a november 18-án megválasztott Pásztor Dániel püspököt és Molnár Pál főgondnokot pedig január 9-én iktatják be hivatalába.

Az új tisztségviselők a következő hat évben irányítják majd egyházkerületüket. A koronavírus-járvány miatt a püspökszentelő, ünnepi istentiszteleteket tavasszal tartják meg, az új országos zsinat pedig előreláthatólag február közepén alakul meg.

A református egyház törvényeinek értelmében az egyházkerületi közgyűlésekig tartó, átmeneti időszakban a korábbi testületek és tisztségviselők, mint ügyvivők irányítják a kerületi hivatalokat. A Dunántúli és a Tiszántúli egyházkerületben a korábbi püspökök, Steinbach József és Fekete Károly folytatják szolgálatukat – olvasható a közleményben.

Korábban lapunk is írt arról az Átlátszó információi alapján, hogy Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi minisztere jelenleg egyben a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ez utóbbi szervezet rendszeresen támogatta a kuratórium elnökét püspökké emelő egyházkerületet, és más református szervezeteket is.