Meghosszabbította a járványügyi készültséget a kormány

Meghosszabbította a járványügyi készültséget a kormány

Védőfelszerelést viselő orvos a fővárosi Szent László Kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. december 13-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb fél évvel, 2022. június 18-ig meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget, amely különösen az egészségügyi intézmények, kórházak összehangolt védekezésnek irányítását segíti. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatása szerint az intézkedésre azért van szükség, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is világszerte, Európában és Magyarországon is zajlik, a fertőzöttek száma jelenleg is magas és hazánkban is megjelent az omikron vírusvariáns.

Azt is hozzátették, hogy a kormány és az operatív törzs figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges a járványügyi készültség alatt a védekezés érdekében újabb intézkedéseket hoznak. A veszélyhelyzet alatt a kormány úgyis gyorsabban tud dönteni.

Az Emmi egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy az egészségügyi védekezés legfontosabb eszköze az oltás. Ismét azt kérték a vakcinát eddig elutasítóktól, hogy minél előbb kérjék az oltást, hiszen az a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Emellett a korábban oltottakat is kérik a megerősítő, harmadik oltás felvételére.