Jelképes áron adja ma a krumplit Óbuda DK-s polgármestere

Jelképes áron adja ma a krumplit Óbuda DK-s polgármestere

Kiss László receptfüzete. (Forrás: Óbuda közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokáig a Fidesz felségterületének hitt szektorba nyomult be Óbuda DK-s polgármestere, Kiss László. Az idei őszi szezonban már másodszor szervez Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szombaton (október 29-én) jelképes áron burgonyavásárt a budapesti kerület rászorulóinak. Az ellenzék korábban többször bírálta a Fideszt a hasonló krumpliosztó akciók miatt, miszerint kihasználják mások nyomorát, politikai célok érdekében.

Azok vásárolhatnak a 15 Ft kilogrammonkénti áron a krumpliból, akik legfeljebb 200 ezer forintnyi nyugdíjat kapnak, vagy azok a családok, amelyek beteg vagy fogyatékos gyereket nevelnek, illetve a kerület különböző segélyeiben részesülők. (A konkrét részletek ezen a linken találhatóak.)

Azért szükséges megismételni a pityókaosztást, mert a két héttel ezelőtti alkalommal többen igényeltek volna belőle, mint amennyit az önkormányzat vásárolt. Ugyan a Kiss László által vezetett önkormányzat az akciót meghirdetve úgy fogalmazott, hogy „megvédjük a harmadik kerületi lakosságot az elszabaduló élelmiszeráraktól”, ám az aligha hihető, hogy az óbudaiak kihúznák a telet csupán ezzel a 20 kilogramm svábtökkel.

Kedvező hír viszont, hogy az igénylők a 20 kg burgonya mellé a Gyurcsány-párt polgármesterének arcképével ellátott szakácsfüzetet is kapnak, melyben megismerhetik Kiss László tejfölös krumplilevesének receptjét, „ahogy ő készíti”.

Egy korábbi hasonló akcióról videó is készült: