A Jobbik veszélyesnek tartja a „migránsmunkások” behozatalát

A Jobbik veszélyesnek tartja a „migránsmunkások” behozatalát

Potocskáné Kőrösi Anita (Forrás: Potocskáné Kőrösi Anita/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Veszélyesnek tartja a Jobbik elnökhelyettese Orbán Viktor és a Fidesz tervét, a több mint félmillió ázsiai vendégmunkás Magyarországra érkezését. Potocskáné Kőrösi Anita vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, a Jobbik folytatja azt a két hete indított országos aláírásgyűjtési kampányt, amelyben erre a tervre kívánják felhívni a figyelmet. Az ellenzéki politikus veszélyesnek nevezte, hogy a „migránsmunkások” elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyarok bérét és megbontják Magyarország kulturális egységét.

A Jobbik azt gondolja, hogy az ázsiai vendégmunkások betelepítése helyett a magyarok munkáját kell megbecsülni, a magyarok bérét kell megemelni – hangsúlyozta. Ennek érdekében a kormányzatnak célzott bértámogatással kellene segítenie a kis- és közepes vállalkozások működését, valamint az akkumulátorgyárak és egyéb multinacionális vállalatok támogatása helyett a magyar emberek átképzésére kellene fordítani ezeket a forrásokat – fejtette ki.

Potocskáné Kőrösi Anita a sajtótájékoztatót Tabon, a Flextronics gyára előtt tartotta. A politikus úgy fogalmazott: a gyárban már évtizedek óta folyik a termelés, eleinte magyar munkavállalókkal, majd „azt vettük észre, hogy az előző években egy ukrán munkavállalói csoport dolgozott itt, most pedig a Fülöp-szigetekről érkeztek ide munkavállalók”. Hozzátette: ők a szállásukat és az étkezésüket is a munkáltatótól kapják, így előfordulhat, hogy összességében a magyar munkavállalók bére sokkal alacsonyabb. „Orbán Viktor veszélyes tervének” következménye az is, hogy egyre több magyar fiatal gondolja úgy, hogy elhagyja az országot, Nyugaton fog boldogulni és ott alapít családot; ezt mindenképpen meg kell állítani – jelentette ki a Jobbik elnökhelyettese.

(MTI)