Jóváhagyták: hatalmas fideszes tehetséggondozó központ épül a Gellért-hegynél

Jóváhagyták: hatalmas fideszes tehetséggondozó központ épül a Gellért-hegynél

Gellért-hegy (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A választás előtti utolsó munkanapon megadták az építési engedélyt a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) új épületének, amelyet a Gellért-hegy oldalában fognak felhúzni – vette észre a Népszava.

Mint a lap kifejtette, a fővárosi kormányhivatal kiemelt építési ügyekkel foglalkozó osztálya április 1-én hozott határozat adta meg az engedélyt új épületegyüttes és a szükséges támfalak építésére, a tereprendezésre.

Felidézték: az MCC-t működtető Tihanyi Alapítvány 2020-ban vált közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatára az akkor is fideszes többségű Országgyűlés mintegy 500 milliárd forint értékű vagyonhoz juttatta. A MOL és Richter részvények mellett két Gellért-hegyi, Somlói úti ingatlant is kaptak, amiből az egyik korábban a Munkásőrségnek és tisztképzőjének otthona volt. Emiatt Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója jelezte, hogy „a jelenlegi épületegyütteshez köthető történelmi múlt, valamint a terek kialakítása nem felel meg az MCC programjainak és céljainak”, ezért új épületet húznak fel. A kormán a projektet „kiemelt beruházássá” minősítette. Az erről szóló kormányrendelet azt is engedélyezi, hogy a terület 70 százaléka beépíthetővé legyen akár 10 emeletes panelház magasságú építményekkel. 

 

Címkék: Fidesz, Gellért-hegy, MCC