Juhász Péter üzent Magyar Péternek: Jó csapat lehet belőlünk

Juhász Péter üzent Magyar Péternek: Jó csapat lehet belőlünk

Juhász Péter 2018-ban, még az Együtt elnökeként (Fotó: Juhász Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Önmagában az, hogy lemondtál néhány pozícióról, az nem egyenlő a hallgatás megtörésével – ezt üzente Magyar Péternek Juhász Péter egy nyílt levélben, amit vasárnap tett közzé. Varga Judit exférje szombat óta két posztban is élesen kritizálta Rogán Antalt azt követően, hogy szerinte a kegyelmi botrányban „az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”, és „a Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért dolgoztak”. Magyar Péter maga is több állami pozíciót mondott le, de ezekről tiltakozásképp lemondott, vasárnap pedig már egyenesen arról beszélt, „a rogáni propagandagépezet szemében áruló leszek”.

Juhász Péter azt írta neki: „a pozíciókkal tettek cinkossá, és némasággal voltál az. Értem, hogy mostantól nem akarsz cinkos lenni. De még néma vagy. És bűnösök közt cinkos, aki néma”. A politikus ugyanakkor őszintén hiszi, hogy valaki megváltozhat egy ügy hatására. – Több olyan emberrel találkoztam már aki hasonló cipőben járt, mint te. Egy ideig azt hitte jó ügyet szolgált, amikor felderengett, hogy talán mégsem, akkor belekényelmesedett, és a végére teljesen beszippantotta és ugyanolyan romlottá vált maga is, mint ez az ocsmány rendszer. De találkoztam nem eggyel, nem kettővel aki beleállt az ügyébe. Akinek eljött az a pont az életében, amikor az erkölcs felülírta a hatalmi érdeket, a személyes egzisztenciát, a hazug lojalitást. Nemes szándék, tiszta szív, egyenes gerinc. Ha megvan, menni fog – vélte.

Arra is kitért, hogy Magyar Péter több alkalommal is azt üzente követőinek, hogy ne féljenek. Ebből kiindulva Juhász arra kérte őt, mutassa meg, hogy milyen az, amikor nem félünk. – Ha tényleg úgy érzed, hogy kötelességed a hazáért tenni és nyilvánosságra hozni amit tudsz, bennem partnerre találsz. Jó csapat lehet belőlünk: te tele vagy információval, én tele vagyok tettvággyal, és nem hátrálok meg holmi Rogántól. Papírom van róla.
Szóval, ha van kedved csatlakozni, találkozunk a jó oldalon – tette hozzá a politikus nyilván megadva a saját telefonszámát is. 

Végezetül Juhász arról írt, tudja, hogy felmerülhet a kérdés, miért nyilvánosan kereste meg Magyart, „de te is tudod, hogy Rogánék úgyis tudnák. Akkor miért épp a többiek maradjanak ki, akiknek reményt adna?!”.