Kabátban dolgoznak a baleseti intézetben – Reagált az Emmi

Kabátban dolgoznak a baleseti intézetben – Reagált az Emmi

A Péterfy Sándor utcai kórház Baleseti Központjának (volt Országos Baleseti Intézet) épülete a főváros VIII. kerületében, a Fiumei út elején. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizárólag extrém időjárási körülmények között, jellemzően évente egyetlen alkalommal fordulhat elő az, hogy nem sikerül rendesen kifűteni a Fiumei úti baleseti intézetet – ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV-vel. A Népszava alapján lapunk is beszámolt róla, hogy az épület északi oldalán több osztályon napok óta 10 fokos hőmérsékletben, illetve olykor még ennél hidegebb helyiségekben dolgoznak az orvosok és az ápolók. 

A minisztérium azt írta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról.

Felidézték, hogy a 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épülete akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést. Péntek délelőtt az intézményvezető és a főnővér ellenőrizte az osztályokat, majd átmenetileg elrendelték plusz elektromos fűtőeszközök üzembe állítását – amennyit az elektromos hálózat elbír. Ennek hatására a jelenleg mért hőmérsékletadatok szerint az 5. emeleti nővérszobában 23 fok, az északi kórteremben 21, a folyosón 22 fok van.