Kaleta Gábor ügyvédje: „Mindenkit meg szokott kísérteni a sötét oldal”

Kaleta Gábor ügyvédje: „Mindenkit meg szokott kísérteni a sötét oldal”

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kaleta Gábor mélyen vallásos, rendszeresen gyakorolja a hitét. – Ha csak a bibliát idézzük, mindenkit meg szokott kísérteni a sötét oldal. Vele ez történt – ezt mondta az egykori diplomata ügyvédje az ATV Híradójának.

Kaleta Gábort – ahogy arról lapunk is beszámolt – teljes titokban még tavaly hozták haza Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárol szolgálati számítógépén. Az ügyre aztán idén februárban derült fény. Bűnösségét beismerte a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének szerdai előkészítő ülésén, a bíróság végül egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, illetve 540 ezer forintos pénzbüntetést kell megfizetnie.

Ügyvédje a csatornának most azt mondta, hogy ilyen mélyen vallásos emberként óriási lelkiismeret furdalást, és önvádat okozott számára, amit tett, erről pedig szakorvosi vélemény is számot ad. Beszélt arról is, hogy a volt diplomata 30 kilót fogyott, annyira felőrölték a történtek.