Kapuzárási pánikról beszélt Rétvári Bence

Kapuzárási pánikról beszélt Rétvári Bence

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Forrás: Rétvári Bence/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kapuzárási pánik van az európai döntéshozatali fórumokon – erről beszélt az MTI beszámolója szerint a közmédia műsorában a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a migrációs politikával összefüggésben.

Rétvári Bence szerint Brüsszelben arra hivatkoznak, hogy jönnek az európai parlamenti választások, „jönnek a populisták, akik az emberek nézeteit képviselik” és könnyen alakulhat úgy a választások utáni helyzet, hogy már nem lehet a migrációpárti javaslatokat ilyen könnyedén átvinni. Ezért kiegészítették egy eddig hiányzó elemmel a korábban elfogadott „migrációs paktumot”: az előző azt szabályozta, hogy mi az eljárás a napról napra megjelenő illegális migránsok esetén, most pedig arról van szó, hogy egy hirtelen megjelenő, tízezrek okozta válsághelyzetben mit tesz az Európai Unió. Azaz, ha egy ország azt mondja, hogy válsághelyzet van, és ezt elismerik Brüsszelben, eldöntik, hogy melyik ország hány embert vegyen át onnan. Rétvári Bence szerint Brüsszel visszaél a hatalmával, mert menet közben átírja az eljárási szabályokat és olyanokról döntenek „másodperclogika” és belső koalíciós feszültségek alapján, amelyek generációkra határozzák meg Európa jövőjét.

Az államtitkár garanciának nevezte, hogy az alaptörvényben meghatározottak szerint Magyarország területére nem lehet külföldieket betelepíteni a magyar Országgyűlés megkerülésével.

Rétvári Bence arról ugyanakkor nem beszélt, hogy a kormány és a sokszor állami támogatást is kapó nagy cégek, így például az akkugyárak mennyi vendégmunkást hoznak be.

 

Címkék: Rétvári Bence