Karácsony Gergely: A fővárosiak együttműködése tette lehetővé Budapest újranyitását

Karácsony Gergely: A fővárosiak együttműködése tette lehetővé Budapest újranyitását

Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet (b) és Tüttő Kata főpolgármester-helyettesek érkeznek a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről tartott sajtótájékoztatóra a Főpolgármesteri Hivatal udvarán 2020. március 12-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosiak példamutató együttműködése tette lehetővé, hogy újraindulhat az élet Budapesten – írta Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán. „A közösség erejével kell támogatnunk, hogy a város újranyitása zökkenőmentes legyen. Budapestnek, mint közösségnek az ereje megmutatkozott abban is, ahogyan a budapestiek példát mutattak együttműködésből, belátásból, méltányosságból” – fogalmazott Karácsony Gergely, hangsúlyozva: ez a tiszteletreméltó példamutatás tette lehetővé, hogy újraindulhat az élet Budapesten.

A főpolgármester köszönetet mondott az eddigiekért, és kérte a fővárosaikat, hogy ezután is tartsák be a szabályokat. „Továbbra is figyeljünk, vigyázzunk egymásra! Ettől lesz erős Budapest, a közösség” – írta bejegyzésében Karácsony Gergely.

Ahogy arról lapunk is beszámolt: Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Facebookon közvetített felvételen jelentette be: a szombati szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a „járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk – igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk - a védekezés második szakaszába”.

– A kormány Budapesten is feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta: a felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen is fontos. Orbán Viktor kora délutáni bejelentését nem sokkal később Gulyás Gergely miniszter részletezte.