Karácsony Gergely: Kidobtam őket, mint macskát sz..ni

Karácsony Gergely: Kidobtam őket, mint macskát sz..ni

Karácsony Gergely (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törvénytelen eszközökkel készült, a hangfelvétel manipulált, a Fidesz számára kellemetlen részeket kivágták. Ezek titkosszolgálati módszerek, amivel az ellenzéki egységet akarják megbontani – mondta csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Lapunk is beszámolt a 444.hu nyomán a délelőtt nyilvánosságra került hangfelvételről. Azon Karácsony Gergely olyanokat mond, hogy Zuglóban megfenyegették. – Ha visszamegyek Zuglóba, akkor ott engem elásnak. Az a baj, hogy… Most tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni – hangzanak tőle a mondatok.

A politikus sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, még a manipulált felvételen sem arról beszélt, hogy Tóth Csaba, zuglói szocialista politikus fenyegette meg a családját, ezt különböző gazdasági erők tették meg. – Őket pedig kidobtam, mint macskát sz..ni. Ezt üzenem azoknak, akik meg akarnak félemlíteni – mondta Karácsony.

Szerinte a skandallum nem a felvétel, hanem a felvétel körülményei, mert ez egy magánbeszélgetés volt. Megerősítette azt, amit a 444.hu-nak is mondott, amely szerint nem tudja felidézni, mikor történt az egész. A politikus feljelentés tesz ismeretlen ellen a felvétel elkészülte miatt.

Karácsony szerint manipulált az a felvétel, amin arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba megfenyegette | Magyar Hang

Mint mondta, a habonyi-rogáni fondorlatként létrejött hangfelvételen nem hangzik el semmi érdemi, amiről ne beszélt volna korábban a nyilvánosság előtt is. Beszélt arról, hogy gazdasági szereplők megfenyegették. Beszélt arról, hogy sok vita volt korábban az ellenzéki oldalon. És beszélt arról is, hogy nála zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. – Örülök a leleplezésnek, immár minden budapesti tudhatja, hogy a magánbeszélgetésekben is ezt vallom – tette hozzá.

Gy. Németh Erzsébet (DK), a 17. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje is részt vett sajtótájékoztatón, akiről a hangfelvételen Karácsony azt mondta, nincs esélye győzni. Az eseményen a főpolgármester-jelölt azt mondta, tévedett, szerinte politikustársának reális esélye van a győzelemre.