Késelési a győri iskolában – A támadó a tanári székben várta a rendőröket

Késelési a győri iskolában – A támadó a tanári székben várta a rendőröket

A rendőrség által közreadott kép a győri késelés utáni helyszínelésről.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zárkózott és lobbanékony természetű volt az a 17 éves diák, aki csütörtökön egy órán megkéselte a tanárát a győri Jedlik Ányos középiskolában – ezt mondták a fiú osztálytársai az M1-nek. Állítása szerint azért szúrta le a nőt, mert nem szerette, ahogyan tanított.

Az MTI beszámolója szerint egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs azt hangsúlyozta a televíziónak, hogy a 17 éves fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz fizikaórán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd egy 12 centiméteres késsel többször megszúrta őt. A pedagógus sikítva a földre esett, ekkor több diák felsegítette, kivezette a teremből, és amint lehetett, hívta a mentőket. A támadót osztálytársai fegyverezték le – hangzott el a tudósításban.

Az egyik osztálytárs névtelenül azt is elmondta, hogy a késelő beült a tanári székbe, és ott megvárta a rendőrök érkezését.

17 éves fiú késelt meg egy tanárnőt Győrben - Emberölés kísérlete miatt nyomoznak | Magyar Hang

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol vele szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az 51 éves tanárnő kapcsán Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója korábban azt mondta az állami hírügynökségnek, hogy az állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

A szakképzési intézmények fenntartója, az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint írták – megdöbbenéssel fogadta a győri iskolában történt késelés hírét. A tárca minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában.