Kétszáz magyar rekedt Szantorinin, közben Ferihegyen mérgelődött a Wizz Air többi utasa

Kétszáz magyar rekedt Szantorinin, közben Ferihegyen mérgelődött a Wizz Air többi utasa

Képünk csak illusztráció. A Wizz Air egyik gépe a kolozsvári Avram Iancu repülőtér betonján (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Wizz Air Szantorini-Budapest járata 2021. augusztus 6-án pénteken a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni, ami közel 200 Budapestre tartó utast érintett – erről írt a légitársaság a 24.hu megkeresésére.

Mint közölték, az erős keresztirányú szél nem tette lehetővé a biztonságos fel- illetve leszállást, emiatt nem tudott az eredeti menetrendnek megfelelően elindulni a járatuk Budapestről. – Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a Budapesten ragadt gép utasai közül a várakozás alatt többen verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak, ezzel veszélyeztetve az utazás biztonságát. A légitársaságunk zéró toleranciát tanúsít minden agresszív viselkedéssel szemben, számunkra továbbra is a legfontosabb utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága – hangsúlyozták.

A Wizz Air azt tervezi, szombaton délelőtt száll fel járatuk 12:30-kor száll fel Szantorini irányába Budapestről, majd onnan visszaindul Magyarországra az egy napra ott ragadt utasokkal a fedélzetén. A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségek miatt ügyfeleitől, és ígérete szerint utólag megtéríti a Szantorinin plusz éjszakát eltölteni kényszerült utasok szállásának, illetve reptéri transzferének költségét.

 

Címkék: Wizz Air, szantorini