Kétszázezer vakcinát küld Szudánnak a magyar kormány

Kétszázezer vakcinát küld Szudánnak a magyar kormány

AstraZeneca-vakcina (Fotó: AstraZeneca)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország 200 ezer adag AstraZeneca-vakcinát adományoz Szudánnak – jelentette be csütörtökön a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában emlékeztetett, hogy Szudán a hetedik afrikai ország, amely ilyen típusú segítséget kap a koronavírus-járvány legyőzéséhez Magyarországtól. A vakcinaadománynak köszönhetően az afrikai országban is fel tudják gyorsítani az oltási kampányt, növelhetik a lakosság átoltottságát, ami csökkenti az újabb variánsok kialakulásának esélyét.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy Magyarország kiveszi a részét a vírus elleni globális küzdelemből, az ország eddig 2,6 millió vakcinát adományozott afrikai államoknak. Szavai szerint Magyarország megteheti, hogy segít, mert – mint fogalmazott – „idejében léptünk, van elég vakcina”; az országban mindenki be tudja oltatni magát.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture