Kevesebb eső, nagyobb hőség vár ránk

Kevesebb eső, nagyobb hőség vár ránk

Zivatarfelhő a Balaton felett a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is előfordulhatnak zivatarok és felhőszakadás, de melegszik a levegő is a hét első napján – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

A tájékoztatás szerint hétfőn az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy akár viharos széllökések is lehetnek.

A Dunántúl északnyugati felén kevesebb lesz a felhő, és ott kisebb a csapadék esélye is. Estefelé máshol is elkezd csökkenni a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 30 fok között alakul. A Balaton Siófoknál 24,5, a Velencei-tó Agárdnál 25 fokos.

Címkék: időjárás