Kirill pátriárka újabb magyar kormánytagot tüntetett ki

Kirill pátriárka újabb magyar kormánytagot tüntetett ki

Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát tüntette ki Kirill Pátriárka (Fotó: Soltész Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon megtisztelő Őszentsége, Kirill ortodox pátriárka elismerése! Azonban ezt minden magyar ember kapta, aki segítette az ortodoxiát és a békét támogatja! – e szavakkal jelentette be Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán, hogy Semjén Zsolt és Orbán Viktor után ő is kitüntetést kapott Kirill moszkvai pátriárkától.

Az ügy külön pikantériája, hogy Kirill pátriárka Vlagyimir Putyin orosz elnök szoros szövetségese, az 1970-es években pedig a KGB ügynökeként tevékenykedett Svájcban – emlékeztet a Hvg.hu. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly szeptember 13-án kapta meg a Dicsőség és becsület rend II. fokozatát Kirill moszkvai pátriárkától, júniusban pedig a miniszterelnököt is megajándékozta a pátriárka: a kormányfő a Dicsőség és becsület rend I. fokozatát kapta meg hatvanadik születésnapja alkalmából – írja az Index.

Kirill pátriárka volt az, akinek érdekében a magyar kormány tavaly nagy konfliktust vállalt fel az Európai Unióval, amikor vétóval fenyegetett, ha az ortodox egyházfőt nem vették volna ki a szankciók hatálya alól.