Kocsis Máté: Gyurcsány ismét egyértelművé tette, hogy az ő akarata érvényesül a baloldalon

Kocsis Máté: Gyurcsány ismét egyértelművé tette, hogy az ő akarata érvényesül a baloldalon

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Gyurcsány-koalíció teljhatalmú ura ismét egyértelművé tette, hogy ő a főnök a teljes baloldalon, mindenben az ő akarata érvényesül – reagált a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének évértékelő beszédére.

Az MTI által idézett Kocsis Máté szombaton a Facebook-oldalán azt írta, Gyurcsány számos dologban most sem mondott igazat, arról pedig sajnos nem beszélt, ami igazán jellemezte az általa uralt baloldali pártok és politikusok elmúlt egyéves tevékenységét. A politikus rámutatott: Gyurcsány Ferenc beszédében nem tért ki arra, hogy egy világjárvány közepén miért gyártottak álhíreket, kamuvideókat és kamustatisztikákat, miért támadták a védekezésben résztvevőket, az egészségügyi dolgozókat, miért igyekeztek külföldön lejáratni Magyarországot, miért kezdték el a felháborító és visszataszító halálkampányukat, és hogy miért nem szavazták meg a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket.

Kocsis hangsúlyozta, kétszínű beszéd volt a mai. Gyurcsány egyfelől a járvány kihívásairól beszélt, másfelől ismét igyekezett bizonytalanságot kelteni a védőoltásokkal kapcsolatban – írta a politikus. A Fidesz frakcióvezetője szerint ismeretes „embertelen stratégiájuk”, amelynek alapja, hogy az egészségügy összeomlásától, emberek megbetegedéséből és halálából remélnek politikai hasznot 2022-re. „Gyurcsány semmit nem változott, a hatalom megszerzéséért mindenre képes” – szögezte le Kocsis Máté.

FRISS: A Fidesz közleményben is reagált a DK elnökének évértékelőjére. „Gyurcsány Ferenc mai beszédével egyértelművé vált: ő a baloldal valódi vezetője” – kezdődik az MTI által is idézett szöveg. A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak: az ellenzéki politikus ismét bizonyította, hogy a baloldalra a járvány elleni védekezésben nem lehet számítani. „Oltásellenesek, mert bizalmatlanságot keltenek bizonyos vakcinákkal szemben, nem bíznak az oltást engedélyező magyar orvosokban” – tették hozzá. „Gyurcsány Ferenc elfelejtette megemlíteni, hogy amikor ő kezelt válságot, akkor rossz kormányzásuk és a válság árát a magyar emberekkel fizettette meg” – írja a Fidesz reakciójában.