Köd és rétegfelhő telepszik ránk szombaton

Köd és rétegfelhő telepszik ránk szombaton

Ködös táj (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a ködös, rétegfelhős területek kiterjedése a déli megyékben fokozatosan csökken, északon azonban tartósan borult, párás lehet az idő – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadékra estig sehol sem kell készülnünk.

Délután délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de érdemi csapadékra majd csak késő estétől délnyugaton számíthatunk. A délies szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a tartósabban borult részeken 5 és 10 fok között várható, míg a naposabb déli tájakon 11, 14 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország teljes területére, ami szombat éjfélig érvényes. 

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint nem lesz front térségünkben, de a sokfelé nyirkos, szürke idő sokak szervezetére lehet negatív hatással. A tartósan párás, ködös, felhős tájakon élők körében romolhat a hő- és komfortérzet, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, emellett rossz közérzet, fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet.

Címkék: időjárás