Körömi Attila: a polgári eszmény nem avítt

Körömi Attila: a polgári eszmény nem avítt

Körömi Attila (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz a Kádár-rendszerrel legélesebben szembehelyezkedő szervezetből egy nagy kört leírva visszatért ahhoz a társadalomformáláshoz, amely éppen az 1990 előtti diktatúrát jellemezte. A Fidesz mindezt demokráciában futotta le. Ez azonban nem változás, hanem a demokratikus építkezés megtagadása – mondta a lapunknak adott interjúban Körömi Attila, a Momentum elnökségi tagja, aki 14 évig volt a Fidesz tagja, két ciklusban országgyűlési képviselője, 2004-től pedig másfél évet a Jobbikban is eltöltött.

Körömi Attila Momentum-beli szerepvállalását a párt liberális holdudvara kifogásolta. Mint mondta, ezek miatt elsősorban a Momentumot féltette. Saját politikai pályaívéről úgy fogalmazott, hogy az ugyan tűnhet cikk-cakkosnak, de a lépések a polgári Magyarország gondolatára fűződtek fel.

A politikus elmondta, hogy mit jelent számára a polgári eszmény, hogy miért lépett ki a Fideszből, milyen tervekkel szállt be 2004-ben a Jobbikba, majd miért hagyta ott a pártot és a politikai életet 2006-ban. Beszélt arról is, hogy mit gondol a parlamenti munkáról és az ellenzékről. Elmondta, hogy ő beleülne-e Orbán Viktor miniszterelnök székébe, vagy lógatna-e táblát a beszéde közben. S arról is kérdeztük, hogyha egy városnak stadiont ajánl a kormányfő, el lehet-e fogadni, illetve hogy a Momentum Fekete-Győr András pártelnök miniszterelnöki jelölésében gondolkodik-e.

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatják a Magyar Hang július 10-én megjelent 2020/28. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 28. számban? Itt megnézheti!