Koronavírus: bezárnak az óvodák, egy bölcsőde és egy általános iskola is Balassagyarmaton

Koronavírus: bezárnak az óvodák, egy bölcsőde és egy általános iskola is Balassagyarmaton

Csach Gábor (Forrás: Facebook/Balassagyarmat Városháza)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fertőzés továbbra is lendületben van, a kórházban emelkedik a betegszám – közölte Facebook-oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, miután hétfőn 22 covid-fertőzöttet és 6 kontakt személyt helyezett karanténba a kormányhivatal. A nógrádi településen már napok óta romlik a helyzet, a polgármester is már jó ideje kongatja a vészharangot. 

Csach Gábor jelzésére az Oktatási Hivatal vezetője a következőket rendelte el: először is március 2-től március 16-ig bezárják az óvodákat, csak ügyeletet biztosítanak. A Dózsa György Általános iskolát digitális oktatásra állítják át ugyanebben az időszakban. Március 3-án szerdán bezár a Városi Bölcsőde is, szintén március 16-ig.

A polgármester minden iskolaigazgatót és pedagógust arra kér, hogy a többi iskolában azokat a gyermekeket, akik „szülői féltés” miatt hiányoznak az iskolából, ne érje semmilyen retorzió.

– Azt is kérem, hogy ne riogassák a hiányzások jogszabályi számaival (30% tantárgyi és 250 óra tanévi hiányzás után kötelező záróvizsga), ez a vizsgakötelezettség békeidőben a „lógósokra” lett kitalálva, nem a jelenlegi járványhelyzetre. Kérem az ősz óta a legtöbb iskolában alkalmazott rugalmasságot: biztosítsanak a tanév során jegyszerzési lehetőséget ezeknek a diákoknak, nem kell őket stresszelni a különvizsgák rémével – tette hozzá a polgármester.

101. VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2021.03.01.)

Tisztelt Balassagyarmatiak!

Mai napon 22 covid fertőzöttet és 6 kontakt...

Közzétette: Gabor Csach – 2021. március 1., hétfő