Koronavírus-gyanú miatt küldtek haza szekszárdi és bicskei osztályokat

Koronavírus-gyanú miatt küldtek haza szekszárdi és bicskei osztályokat

Képünk illusztráció. Digitális távoktatás koronavírus-járvány idején (Fotó MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy egész osztály került karanténba Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskolában – értesült a Magyar Hang több egymástól független, megerősített forrásból. Az ötödikes tanulócsoportot kedden küldték haza az intézményből, miután kiderült: az egyik diák édesapjának pozitív lett a koronavírus-tesztje. A tanulók hatósági házi karanténba kerültek, nem hagyhatják el otthonaikat. Az oktatás online folyik.

A mostani szekszárdi eset nem egyedülálló: szintén szerdán jelentette be Bicske polgármestere, Bálint Istvánné, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola egyik 5. osztályos tanulójának. Mint írta, a tanuló csütörtökön járt utoljára az intézményben, jelenleg tünetmentes. Az iskola vezetése azonnal értesítette a szülőket, a teljes osztályt hazaküldték. Ugyanakkor amennyiben a gyerekek tünetmentesek lesznek, jövő hétfőn ismét mehetnek iskolába. – Jó hír, hogy egyelőre mindenki jól van – tette hozzá a polgármester.

Az elmúlt napokban is több óvodában és iskolában találtak koronavírus-fertőzött személyt vagy gyanús esetet. Például Hajdúszoboszlón a Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola négy osztálya került karanténba, miután egy ötödikes gyermeknek pozitív lett a tesztje. Czeglédi Gyula polgármester bejegyzése szerint a felsőtagozatos diákok elővigyázatosságból két hétre online oktatásra tértek át.

Hódmezővásárhelyen a Nádor utcai óvodában lett pozitív egy személy koronavírus-tesztje – erről Márki-Zay Péter polgármester tett bejelentést. A fővárosban az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának lett pozitív a koronavírus-tesztje, de több egyetem gólyatáborában is találtak fertőzötteket.