Koronavírus: kilenc fertőzöttet azonosítottak

Koronavírus: kilenc fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4544 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték hétfő reggel a hivatalos oldalon.

Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 3413-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen – írták.

Az oldal adatai alapján az aktív fertőzöttek száma tizenöttel csökkent, a kórházban ápoltaké hárommal nőtt 24 óra alatt, a lélegeztetőgépen lévőké ne változott.

Az elvégzett mintavételek száma 346 962, ami 1965-tel több mint előző nap. Hatósági házi karanténban 7657 ember van, 221-gyel több mint vasárnap.

Az új fertőzöttek területi megoszlása: 3 Budapest, 2 Veszprém megye, 1-1 Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Pest és Tolna.

Címkék: koronavírus