Koronavírus miatt kénytelen műtéteket halasztani egy budapesti kórház

Koronavírus miatt kénytelen műtéteket halasztani egy budapesti kórház

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet épülete (Fotó: Országos Klinikai Idegtudományi Intézet - OKITI / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sajnálatos módon a hosszú hétvégén intézetünkben több betegünknél is koronavírus fertőzést igazoltak az elvégzett szűrési célú tesztek – jelentette be oldalán az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI), amit a Portfolio vett észre. Mint írták, a jelenlegi helyzet megoldásáig a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik, de az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátják. Emellett a már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégzik.

https://www.facebook.com/okitibp/posts/3405804222844350?cft[0]=AZUuowaHul-ocDPe3tvv-JyCOd0v-9V9-o_vDspivh9wJUCVPNsEi1oEFfLLawuFK0OeNzUOhuBqt2SWcs17ZAkHK-hCX16Csqp3P7kw6UZpZyrrdcRESoYAjUvcmcW9nyOTmhrndeJBIHbZpdD9rF1LqE_aNtTLKOFRn0xJQRRJB-KpO-et4Mygkeul-29On0c&tn=%2CO%2CP-R

A koronavírusos, kiszűrt betegekkel kapcsolatban azt közölték: elkülönítették őket és a járványügyi protokolloknak megfelelően megtörtént a kontaktkutatás. – A pozitív betegek mindegyike panasz- és tünetmentes. Az érvényes eljárásrend szerint, mivel az érintett betegek már nem igényelnek idegsebészeti ellátást, van, akit visszahelyezünk küldő intézményébe, vannak, akik otthonukba távozhatnak. A még intézetünkben tartózkodó pozitív betegeket az eljárásrendnek megfelelő módon elkülönítjük – jelezték.

Egyébként a hétfőn életbe léptetett korlátozások nem érintik az OKITI neurológiai, gyermek idegsebészeti és járóbeteg-ellátási tevékenységét.