Kövér László visszautasította, hogy a közmédia melegtartalmát vizsgálják

Kövér László visszautasította, hogy a közmédia melegtartalmát vizsgálják

Kövér László és Ungár Péter. Magyar Hang-montázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszautasította Kövér László házelnök Ungár Péter írásbeli kérdését, mely arra vonatkozott, vizsgálatot indítanak-e a közmédia ellen. Az LMP társelnöke Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternél érdeklődött, hogy számon kérik-e a Híradó.hu-t működtető Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t, mégpedig a homoszexualitást érintő tartalom miatt. – Minden bizonnyal csak elkerülte a figyelmét, de a közpénzből finanszírozott hirado.hu nemrég arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban már a lakosság 7 százaléka vallja magát homoszexuálisnak. A cikk leíró jelleggel tehát, de népszerűsíti a homoszexualitást – olvasható az LMP-s politikus írásbeli kérdésében.

A Vitályos Eszter parlamenti államtitkár nevében válaszoló Kövér László most azt írta: „a kormány, illetve a kormánytagok feladat- és hatásköre nem terjed ki a képviselő úr által feltett kérdésben foglaltakra”, ezért az írásbeli kérdés nem felel a szabályoknak, így pedig vissza is utasította.

Érdeklődtünk Ungár Péternél, mi volt a célja a kérdéssel, illetve nem tart-e attól, hogy épp ellenkező hatást érhet el vele. A politikus úgy magyarázta a felvetését, hogy a törvény abszurditását kívánta érzékeltetni vele.

Ungár nemrég egy Facebook-posztjában felhívta már a figyelmet a cikkre, amikor megjelent a hír, hogy a Néprajzi Múzeumban lekordonoztak egy melegeket ábrázoló fotót. – Ha egy homoszexuálisokat ábrázoló fotó kimeríti a melegpropaganda fogalmát, akkor mit mondjunk egy olyan cikkről, ami azt írja le, hogy mindez egyre népszerűbb. Sok munka áll még tehát Csák miniszter előtt, de talán érdemesebb lett volna a nulladik ponton nem bolondot csinálnia magából, mert ha valaki egyszer felölti a bohócjelmezt, akkor azt már soha nem tudja levenni – írta.