Közel 700 ezren írtak alá az Európai Ügyészségért

Közel 700 ezren írtak alá az Európai Ügyészségért

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyarok kinyilvánították, nem kérnek a korrupcióból – jelentette be szerdán Hadházy Ákos, közzétéve, hogy 680 ezren írták alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért indított petíciót.

A független parlamenti képviselő szerint a kormány így nem érvelhet azzal, hogy a magyarok elutasítják a részvételt a szervezet munkájában. Hadházy úgy látja, jelenleg csak a kormány és a Fidesz vezetői nem szeretnének részt venni az együttműködésben, miután félnek, hogy elveszítenék védettségüket.

Hadházy megismételte értékelését, amelyet már egy korábbi tüntetésén is elmondott: „2010-ben a Fidesz azért jutott hatalomra, hogy ellophassa az EU-s pénzeket, de most már azért kell lopnia, hogy hatalmon maradhasson.” A politikus elmondása szerint egymilliós tüntetést hirdetett meg, és hatalmas eredménynek tartja, hogy 680 ezer ember részt is vett ezen.

Az összmennyiségből 130 ezret az MSZP és a Momentum aktivistái gyűjtöttek össze, míg a többi párt szervezetten nem vett részt a gyűjtésben. Több helyi szervezetük és aktivistájuk viszont segítette a munkát.