Közmédiás és Hír TV-s segítséggel indul a „fideszes Partizán”

Közmédiás és Hír TV-s segítséggel indul a „fideszes Partizán”

A Köztér honlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A balul sikerult Pesti TV után újra fiatalosra hangolt videócsatornával próbálja megszólítani a fiatalokat a Fidesz – értesült a Magyar Hang és a Hvg360. A Köztér néven induló youtube csatornát a Fidelitas egykori budapesti elnöke, Kurucz Dániel gründolja. (Kurucz 2015-ben került konfliktusba az akkor az országos Fidelitast vezető Böröcz Lászlóval, és a vita egy fehérgyarmati wellness-disznóvágáson a tagok közötti verekedéssé fajult. Kurucz – aki ott sem volt az eseményen – 2016 márciusában lemondott a budapesti elnökségről és ki is lépett a szervezetből.)

A Magyar Hang forrásai szerint az új videócsatorna a Partizán mintájára készül, de egyes – humoros – műsorai a Jólvanezígy csatorna sikerét próbálják meglovagolni. Kifejezett célja a 30 alatti fiatalok Fideszre-hangolása, valamint a billegők meggyőzése. A műszaki személyzet toborzása hónapok óta tart – egy ilyen megbeszélésen került szóba az is, hogy az induláshoz erős marketing segítséget kapnak majd a kormányközeli sajtótermékektől, és az új csatornán közreműködnek majd szerkesztők a közmédiától, valamint a Hír TV-től is. A várhatóan Köztér néven induló Youtube-csatorna mögött információink szerint egy idén januárban létrehozott mikrovállalkozás, a Tralala Kreatív Zrt áll. A cég az Opten céginformációs rendszer szerint 5 millió forintos tőkével jött létre, fő profilja a film-, video- és televízióműsor-gyártás, székhelye pedig a 9. kerületi Erkel utcában van. Vezérigazgatója és egyik tulajdonosa Kurucz Dániel (teljes nevén Dr. Kurucz Dániel Gábor), a másik részvényese pedig a szintén Kurucz érdekeltségébe tartozó film- és videógyártó cég, az Olala Pictures Kft – szintén az Erkel utcából. Utóbbinak 2022-ben 16 milliós összbevétele volt.

Az Olala Pictures honlapján magukról ezt írják: „az első munkánk, amiből aztán az Olala Pictures szép lassan kinőtte magát, egy olyan utazós docu-reality sorozat alapjainak megteremtése volt, amely ma több százezres nézettséget tudhat magáénak, és jelenleg is TV2-sorozatként sugározzák. 2017-ben pár jó barát álmodott egy nagyot, és tessék. Megvalósították, jelenleg pedig az ország legsikeresebb utazó-ismeretterjesztő műsorát, a Hungarikumokkal a világ körül-t tudhatják magukénak.” A cég azóta reklámfilmeket is gyárt, ügyfeleik között van az időközben Tiborcz István tulajdonába került Waberers; a magyar kormány külföldi segélyprogramja, a Hungary Helps; vagy például a székesfehérvári Szent István Király Múzeum. Egy forrásunk szerint a Tralala Kreatív Zrt-be valaki „nagyobb összeget tett be” az indulás finanszírozására, „nagyságrendileg százmillió forintot.” Ebből egy másik forrás szerint már legalább 30 milliót elköltöttek eszközbeszerzésre. A műsorok már készülnek – úgy tudjuk, Reviczky Gábor színművésszel készült interjúval fog indulni a csatorna a közeljövőben. Információink szerint körülbelül 30 fős lesz a kezdő stáb, március végére-április elejére tervezik az indulást.

A Köztérnek már van honlapja és mindjárt két Facebook-oldala is. Egyelőre mindenütt az az üzenet olvasható, hogy „Hamarosan!” Az egymáshoz kísértetiesen hasonlító FB-oldalak leírásában az áll, hogy „közéleti, politikai műsor” – cikkünk írásakor még csak néhány követőjük volt. Az viszont látszik, hogy kik reagáltak a posztokra: az egyik oldalon Kurucz Dániel és Meruk Marcell nyomott elsőként lájkot, a másikon pedig Antal Adrián küldött egy Hűha! emojit. Úgy tudjuk, mindhármuknak lesz műsora az új csatornán: az egykori VIVA TV-n műsort vezető Meruk Marcell most az Olala Pictures kreatív producereként jegyzi magát a közösségi oldalon, Antal Adrián pedig a TrollFoci szerkesztője volt.