Minden kutyapártos jelöltre ráindulhat a DK a XII. kerületben

Minden kutyapártos jelöltre ráindulhat a DK a XII. kerületben

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

És sikerült. Az Élő Norbert-féle hegyvidéki DK bejelentette a jelöltjeit az összes olyan egyéni választókörzetben, ahol kutyapártos jelölt indul – ezt írta ki a közösségi oldalára Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke és egyben hegyvidéki polgármester-jelölt. Azt is hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc pártja külön figyelt rá, hogy az akció a korábbi előválasztást megnyerő csapat ellen irányul, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet. – Annyiban mindenképp jó ez, hogy remélhetőleg júniusban a választásokkal véget ér ez a szánalomparty és megszűnnek a kerületben.
Mindegy, talán sikerül így is legyőzni Pokorni Zoltánékat, a DK-s help ellenére is – fűzte hozzá a politikus.

Mint ismert, a XII. kerületben 2006 óta regnáló fideszes Pokorni Zoltán februárban bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri posztért. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát jelöli. Az ellenzéki oldalon előválasztást tartottak, viharos előzmények után Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke a Momentum jelöltjét és a civil Visi Piroskát győzte le nagy fölénnyel, az LMP jelöltje pedig ugyan nem vett részt az előválasztáson, de később visszalépett Kovács javára. Később kiderült, hogy a Kutyapárt a Momentummal abban állapodhatott meg, hogy ha nyernek az előválasztáson, a 12 egyéni választókerületből 8-ban ők, míg 2-ben a Momentum és megint 2-ben a DK indíthat valakit. A helyi DK azonban azt állítja, hogy ilyen titkos paktumról ők nem tudtak.

A Demokratikus Koalíció szavak szintjén már beleállt nyilvánosan is a Kutyapártba, arra szólították fel őket, hogy ne veszélyeztessék a közös ellenzéki polgármester-jelöltek győzelmét a fővárosi kerületekben. Hiszen Kovács Gergelyék az elmúlt időszakban sorra jelentették be jelöltjeiket a fővárosban, olyan kerületekben is, ahol jelenleg is ellenzéki a vezető, például a Várban, Óbudán és Erzsébetvárosban is. – Mindez csak a Fidesz érdekét szolgálja. Egy valóban ellenzéki pártnak semmi oka nem lehet arra, hogy ellenzéki polgármesterekkel szemben induljon – írták, hozzátéve, hogy ha a Kutyapárt valóban ellenzéki párt, akkor vonja vissza a közös ellenzéki polgármester-jelöltekre ráindított jelöltjeit a fővárosi kerületekben.