Lángolt egy épület a Lónyay utcában

Lángolt egy épület a Lónyay utcában

Lángolt egy épület a Lónyay utcában. (Fotó: Olvasónk, Papp Borbála)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy tűz volt délután fél kettő körül a fővárosi Lónyai utcában, többeket is ki kellett menekíteni egy épületből. Olvasónktól több fotót is kaptunk akkor a helyszínről, így érdeklődtünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, mi történt, melyik épület kapott lángra. Írásbeli kérdésünkre választ eddig nem kaptunk, de azóta beszámolt a hírről az MTI. Frissítés: időközben válaszolt lapunknak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ezt lentebb idézzük.

Kerestük a BRFK-t is, mit tudnak a történtekről. Azt a választ kaptuk: a tűzvizsgálók feladata megállapítani, mi okozta a lángokat, a rendőrség hatáskörébe pedig az tartozhat, ha felmerül bűncselekmény gyanúja. Erről akár késő délután többet tudhatnak, de egyelőre a katasztrófavédelem feladata a helyszíni vizsgálat lefolytatása.

A IX. kerületi Lónyay utcában teljes terjedelmében égett egy második emeleti lakás. A tüzet fél háromra sikerült eloltani – tájékoztatta az állami hírügynökséget a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté.

A fővárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult ki a helyszínre, egy embert pedig az erkélyről kellett kihozni. Tíz járművel harminc tűzoltó vett részt az oltásban, az épületből pedig húsz embert kellett kikísérni. A helyszínre melegedőbusz is kiszállt.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunknak megküldött válaszából az derült még ki: „A tűzoltók azzal szembesültek a helyszínen, hogy egy második emeleti lakás teljes terjedelmében ég, a lángok már az erkélyajtón csapnak ki. A lakásban tartózkodó nő az erkélyre menekült, őt a tűzoltók azonnal lementették egy létrás tűzoltóautóval, és átadták a mentőknek. Bajtársaink több oldalról kezdték támadni a lángokat, végül négy vízsugár kellett ahhoz, hogy eloltsák a tüzet. Az épületből 20 embert kísértek ki, akiknek melegedőbuszt rendelt a tűzoltás vezetője. Közülük hárman mentőálarcban hagyták el az épületet. A tűz keletkezési okait hatósági eljárás keretében vizsgáljuk.”

Lángolt egy épület a Lónyay utcában (Fotó: Papp Borbála)

A kormánypárti Origo azt írta, a Lónyay utca egy részét a Bakáts tértől lezárták, autóval nem lehetett bemenni, a Gálya utcától már gyalog sem.