Lehallgatási botrány: Pálinkás tüntetést kezdeményez

Lehallgatási botrány: Pálinkás tüntetést kezdeményez

Pálinkás József (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arra kér minden szabadságszerető magyar embert Pálinkás József, civil szervezetet és politikai pártot, hogy kezdjenek hozzá egy nagyszabású demonstráció megszervezéséhez. Az Új Világ Néppárt elnöke a Facebook-oldalán írt arról, hogy szerinte meg kell mutatni a kormánynak: szabad, demokratikus országban, félelem nélkül kívánunk élni.

– Nem tűrjük el, hogy a kormány diktatúrákban szokásos eszközöket használjon – fogalmazott Pálinkás, aki szerint a kormány harminckét év után ismét állampolgárai ellen kémkedik. „Most nem besúgókat toboroz pénzzel, vagy megfélemlítéssel, hanem a legmodernebb, titkosszolgálati használatra külföldön kifejlesztett technológiát veszi meg közpénzen, és használja törvénytelen, alkotmányellenes módon. Ha a magyar választópolgárok nem akarnak újra a megfigyelésektől rettegve élni, akkor ezt most egy nagyszabású, egységes demonstrációval kell kifejeznünk” – írta a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke.

Pálinkás korábban úgy fogalmazott, a kormány a Pegasus kémprogram segítségével szervezte újra a III/III-at. Kérdeztük az ügyről a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjait, Stummer Jánost, Ungár Pétert és Molnár Zsoltot is. A lehallgatási botrány kapcsán megszólalt Edward Snowden is, aki Twitter-oldalán arról írt, hogy a magyar kormány reakciója a legárulkodóbb.

Lapunknak küldött reakciójában az izraeli kormányzati sajtóiroda azt írta, hogy semmi közül ehhez az ügyhöz.