Lemond a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője, mert nem ért egyet pártja médiapolitikájával

Lemond a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője, mert nem ért egyet pártja médiapolitikájával

Cseri Tamás (balra) és Márki-Zay Péter (jobbra) vitázik a Vásárhelyi TV stúdiójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hódmezővásárhelyi városi fenntartású hírportál, a Hódpress adta hírül, hogy lemond a frakcióvezetésről a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció vezetője, Cseri Tamás. A frakcióvezető azzal indokolta lemondását, hogy nem hajlandó kitérni a viták elől.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete ugyanis közleményben jelentette be a Vásárhelyi TV bojkottját, mivel szerintük elfogult a helyi tévé, amelynek műsorában hétfőn Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével (Mindenki Magyarországa Mozgalom) vitázott Cseri Tamás. A frakcióvezető a döntésre válaszul Facebook-oldalán azt közölte: lemond a frakcióvezetői posztjáról. A Hódpress is kitér arra, hogy csak a fideszes kötődésű helyi Promenád portálon jelent meg a közlemény, a helyi Fidesz Facebook-oldalán egyelőre nincs nyoma, de a leköszönő Cseri Tamás közleményéből az derül ki, hogy frakcióvezetőként ő is hitelesnek tekinti a Promenádon megjelent közleményt.

„Miként is adhatnék rendszeresen interjúkat, írhatnám politikai szösszeneteimet, szerkeszthetnék politikai lapot, ha közben szaladgálok egyes médiumok kérdései elől? Hogy is vállalhatnék politikai csörtéket a polgármesterrel, ha ezeket nem vállalnám vele szemtől-szemben is bárhol?” – írja Cseri Tamás. A fideszes képviselő megtartja mandátumát és a frakciónak is tagja marad.

A Promenádon megjelent közlemény szerint a hódmezővásárhelyi Fidesz úgy vélekedik: a hétfői vita során bebizonyosodott, hogy „az önkormányzat által létrehozott és 80 millió forint közpénzből finanszírozott és üzemeltetett helyi médiacentrum nem más, mint Márki-Zay Péter propagandamédiája” (A Hódpress szerint a televízió, a Vásárhelyi Valóság és a Hódpress a valóságban összesen évi 55 millió forintból működik).

„A kiegyensúlyozott tájékoztatás hiánya, az elfogultság és az egyoldalú szakmai hozzáállás miatt képviselőink a jövőben tartózkodni fognak a helyi televízió műsorainak látogatásától és nyilatkozni sem fognak annak” – zárul a közlemény.

A vitában is részt vevő Fidesz-frakcióvezető viszont határozott ellenvéleményét fejezte ki a médiabojkottal kapcsolatosan, ami miatt egyúttal bejelentette lemondását a frakcióvezetői posztjáról. Mint írja, képtelen frakciója álláspontját képviselni, a politikai gyávaság vádját pedig, amely a hétfői polgármesteri vita után szerinte a mai Fidesz-közlemény interpretációja lesz, nem tudja megemészteni.

Ettől függetlenül a képviselő elfogadhatatlannak tartja – mint közleményében írta – hogy a város médiacentrumot tart fent, „miközben ezekben a pillanatokban is közalkalmazottak tucatjaival töltetnek ki »önkéntes« nyilatkozatot bérük feléről történő lemondásról”, de hozzáteszi: azt sem tudja elfogadni, hogy ezért negligáljon egy politikai vitát bárhol.

Bár Hódpress nem idézte a közleménynek ezt a részét, de a frakcióvezető komoly kritikával illette Márki-Zay Péter polgármestert is: „Sok minden történt velem, velünk az utóbbi két évben. Kaptam hideget-meleget, feleségem húsz év után megfosztották imádott munkájától, rágalmazták még gyermekem is, röhejes vádakkal próbálják jelen pillanatban is Márki-Zay képviselői, jogászai elvenni mandátumom. Igyekeztem mindezt türelemmel és derűvel elviselni, általában sikerült, néha pedig nem” – írta a leköszönő frakcióvezető.