Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

Kordás László (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemond a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöki tisztségéről, és belép a Demokratikus Koalícióba – jelentette be Kordás László vasárnapi Facebook-videójában.

Mint a videóban fogalmazott: „Évtizedek óta dolgozom a szakszervezeti mozgalomban a munkavállalók képviselőjeként. Dolgoztam azért, hogy a magyar munkavállalónak jobb legyen az életkörülménye, jobb legyen a fizetése. Úgy hiszem, hogy ettől most többet kell tennem, ezért lemondok az elnöki tisztségemről és belépek a Demokratikus Koalícióba. Hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik. Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára. Ő az, akivel az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát. Ő meghallgatta és megértette ezeket a problémákat. Biztos vagyok abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak egy jobb világot tud hozni” –  fogalmazott a videóban Kordás László.

Emellett Dobrev Klára támogatására buzdított az előválasztáson.