Letartóztatták a rendőrök lelövésével fenyegetőző Veszprém megyei férfit

Letartóztatták a rendőrök lelövésével fenyegetőző Veszprém megyei férfit

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást a férfival szemben, aki a rendőröket lelövésükkel fenyegette, amikor fiait szerették volna előállítani – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből. A rendőrök július 18-án egy Veszprém vármegyei településen egy telephely kapujában közölték a gyanúsítottal, hogy fiait keresik, mert elő kell állítaniuk. Az apa közölte, megvédi őket, illetve hogy lelövi a rendőröket. Amikor az egyik rendőr közölte, hogy bemászik a kapun, a férfi megkérdezte, melyik lábába kéri a golyót. Miután az intézkedő rendőrök tudták, hogy vadászpuskával rendelkezik a férfi, elhagyták a helyszínt, és értesítették a Terrorelhárítási Központot, amelynek egysége hamarosan a helyszínre érkezett és elfogta az elkövetőt.

A cselekmény súlyára való tekintettel a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, valamint elrendelte őrizetét, és indítványt tett letartóztatására. A Győri Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Emlékezetes, hogy idén januárban Újbudán egy férfi halálra késelt egy vele szemben intézkedő rendőrt. A zavart férfi ellen július 19-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, és kezdeményezte kényszergyógykezelését.