LMP: emelje meg a kormány a családi pótlékot!

LMP: emelje meg a kormány a családi pótlékot!

Hohn Krisztina, az LMP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Fotó: Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emelje meg a kormány a családi pótlékot – kérte az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Hohn Krisztina emlékeztetett, a családi pótlék összege tíz éve nem emelkedett, ráadásul az egyszülős családok alig több mint ezer forinttal kapnak többet a kétszülősöknél, pedig nekik komoly nehézségeik vannak, ezért emelni kell a juttatást.

A zöldpárt azt is kéri továbbá a kormánytól, hogy végre ratifikálja az isztambuli egyezményt a kapcsolaton és családon belüli erőszak elleni fellépés részeként. Az MTI által is idézett ellenzéki politikus végül azt is szorgalmazta, hogy a kormány ismerje el az élettársakat is családként. „Különösen fontos lenne ez örökbefogadás esetén, jelenleg ugyanis az élettársi kapcsolatban élők egyedülállónak számítanak, ha örökbefogadást kezdeményeznek, és emiatt hátrányból indulnak” – hívta fel a figyelmet az LMP szakszóvivője.

Nemrég Kompország című portréműsorunk vendége volt Ungár Péter, az LMP társelnöke. A vele készített beszélgetésünket alább tudják megnézni: