LMP: Szombat este mindenki kapcsolja le a lámpákat

LMP: Szombat este mindenki kapcsolja le a lámpákat

Kanász-Nagy Máté sajtótájékoztatója (Forrás: LMP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat este 20:30 és 21:00 óra között ne használjunk áramot, a lámpákat pedig kapcsoljuk le – ezt kéri az LMP a Föld órája alkalmából. Ezt az akciót minden év márciusának utolsó szombatján tartják, a célja pedig felhívni a figyelmet arra, hogy földtörténeti értelemben az utolsó órában vagyunk és „túlfogyasztjuk az erőforrásainkat”.

Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese szerint ugyanakkor ennél sokkal több lépésre és sokkal mélyebb beavatkozásra van szükség, ha meg akarjuk óvni a Földet. A teljes életmódunkat meg kell változtatni: kevesebb energiát kell használni, a fogyasztást pedig visszafogni. – Ez a mi és a jövő generációinak érdekét szolgálja – mondta.

A politikus kitért arra is, hogy mindezek után az energiában is a megújulókra kell támaszkodni, a szél és a Nap energiáját kell használni. Ezért ismét felszólította a kormányt, hogy oldja fel a szélerőművek telepítésével kapcsolatos, 2016 óta érvényben lévő korlátozást, vagyis ismét lehessen ilyeneket telepíteni. Emellett kiemelte, hogy „szigorúan tilos” olyan nagyüzemeket Magyarországra hozni, amik az energiát, a természeti kincseinket, így a vizeinket „használják és fogyasztják túl”. Itt az akkumulátor-gyárakra gondolt és bírálta, hogy a kormány „akkumulátor-gyarmattá” akarja tenni az országot. – Akkumulátor-gyár stopot kell hirdetni – szögezte le.