Magyar Nemzet: Nem lett földje Rogán feleségének, mert a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését

Magyar Nemzet: Nem lett földje Rogán feleségének, mert a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án (Fotó: MTI / Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb információ derült ki Rogán Antal új feleségének meghiúsult földvásárlásával kapcsolatban. A kormánypárti Magyar Nemzet ugyanis azt állítja: a lapokban idézett szerződés bejegyzését a kormányhivatal megtagadta, így az sohasem lépett hatályba. A lap értesülését a Borsod-Abaúj Zemplén megyei kormányhivatal is megerősítette. Ugyan a hivatal vonatkozó határozatából még egy részletet is mutatott a kormánypárti újság, de cikkükből az már nem derült ki, hogy a kormányhivatal mégis miért tagadta meg a szerződés bejegyzését. Az sem világos a cikkből, hogy pontosan mikor születhetett az erről szóló döntés, de az iktatószám alapján úgy tűnik, ez 2021-ben történhetett.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője pénteken jelezte: a felesége állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába, ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni.

Ugyanakkor a helyzetet bonyolítja, hogy az Átlátszónak pénteken az eladói oldal azt állította: „én csak annyit tudok, hogy van közöttünk egy adásvételi szerződés, és amit még meg kell csinálniuk, annak teljesülnie kell”.