Magyar Péter: A Fidesz a rezsicsökkentés kapcsán is palira veszi az embereket

Magyar Péter: A Fidesz a rezsicsökkentés kapcsán is palira veszi az embereket

Homokzsákolásnál segít Magyar Péter (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz a rezsicsökkentés kapcsán is palira veszi az embereket, veszélyezteti az egészségüket és nyerészkedik rajtuk – írja Magyar Péter friss Facebook-bejegyzésében.

Mint írja, hétfőn Gerzsenyi Gabriella (a Tisza Párt európai parlamenti képviselője) számon kérte a jelenlegi kormány képviselőjén, hogy még mindig nem javítottak a magyarok ivóvízellátásáért felelős vízközmű-hálózat katasztrofális állapotán. „Hazánkban a hálózatba betáplált víz több mint 20%-a elfolyik csőtörések miatt, és több helyen ihatatlan víz folyik a csapból, például Békés megyében vagy Tiszavasváriban. Ezzel a kormány súlyosan veszélyezteti a magyarok egészségét, illetve az elfolyt víz miatt évente 17 milliárd forint nemzetgazdasági kár keletkezik” – állítja a Tisza Párt elnöke. 

„Mintegy 1000 milliárd forint hiányzik a rendszerből, ezért jelenleg szinte semmilyen forrás nem jut a sokszor 100 éves csőhálózat karbantartására, vagy cseréjére.” A keletkező veszteséget a kormánynak kellene tőkejuttatással vagy más módon pótolnia, és ezt kérte számon Gerzsenyi Gabriella, de a Fidesz – Magyar meglátása szerint – rögtön azt kezdte fizetett hirdetésekben terjeszteni, hogy a Tisza Párt a rezsicsökkentést támadja. „A valóság azonban az, hogy a rezsicsökkentés csökkentésének kormánya hanyagul veszélyezteti a magyarok ivóvízellátását, Orbán Viktor legújabb 130 pontos megszorítócsomagjával pedig tovább rontja a magyar polgárok szükségleteit kielégítő infrastruktúra minőségét” – teszi hozzá. Utána felhozza a háború kitörésekor elszállt világpiaci gáz- és áramárat is, ezzel kapcsolatban arról már „elfelejtett beszámolni a kormánypropaganda”, hogy már rég a töredékükre estek vissza, „ezért a 2022-es választások után jelentősen megemelt lakossági áram- és gázár mellett ma már durván nyerészkedik a kormány a magyar embereken”. Szerinte a magyar vállalatok is szinte a legmagasabb gáz- és áramárat fizetik egész Európában, valamint többszörösére emelték a vízdíjakat is, ami jelentősen csökkenti a versenyképességüket.