Magyar Péter: Az önkormányzati választás után rengeteg politikus fogja otthagyni a Fideszt

Magyar Péter: Az önkormányzati választás után rengeteg politikus fogja otthagyni a Fideszt

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Lehet, hogy nagyon sok mindenki most fideszes színekben elindul, mert már nem tud ugrálni, de ne legyenek meglepődve, hogy az önkormányzati választás után rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt – többek közt erről beszélt Magyar Péter a HetiVálasz podcastjában.

Szerinte az érintettek függetlenként folytathatják a munkájukat, vagy esetleg csatlakoznak „ahhoz a politikai közösséghez, amely olyan eredményt fog elérni június 9-én az EP választáson – hogyha nem lehetetlenítenek el minket adminisztratív eszközökkel, mint mondjuk Oroszországban – amely a Karmelitából és esetleg a Holdról is fog látszani”.

Kérdezték arról is, hogy Varga Judit Facebook-bejegyzése szerint előrehaladott tárgyalásai voltak Magyar Közút- és MBH-karrierje végén. Magyar szerint valóban tárgyalt akkoriban Mészáros Lőrincnek valamelyik cégével, de nem Mészáros Lőrinccel. – Nem fogom nyilvánosságra hozni egyelőre, hogy kivel tárgyaltam, melyik intézőjével Mészáros úrnak; abszolút nyitott kapukat döngettem. Amikor megtörtént a kegyelmi ügy és a lemondás, eldöntöttem magamban, hogy eddig és ne tovább. Annyiban tehát nem állja meg a helyét ez a dolog, hogy nem akarták ezt ellehetetleníteni, sőt úgy éreztem, hogy segíteni is akarják, hogy akár egy simán piaci szereplőhöz vagy egy NER-hez köthető céghez elmenjek dolgozni – mondta.

Varga Judit igazságügyi miniszterként történő korábbi lemondásáról pedig úgy fogalmazott: a magánéleti kapcsolata volt az oka. – Új kapcsolata, ami – tudomásom szerint és mások tudomása szerint is – akkor már fennállt, teljességgel összeférhetetlen volt a kormányzati pozíciójával. Zárójelben jegyzem meg: utána is összeférhetetlen volt, mert ha valaki elolvassa az Állami Számvevőszékről szóló törvényt, akkor nyilvánvaló politikai és jogi nonszensz, hogy egy Fidesz EP-listavezetője együtt él – titokban – az Állami Számvevőszék elnökével – tette hozzá.

Magyar Varga Hajdú Péternek adott interjúja kapcsán pedig úgy fogalmazott: „Azóta sokkal többen gratulálnak, sokkal többen követnek, sokkal többen kívánnak sok sikert az országépítő munkánkhoz. Teljességgel kontraproduktív volt, amit csináltak. (…) Ehhez képest a Mónika Show magas színvonalú.”

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

Címkék: Magyar Péter