Magyar Péter csütörtökön megy a Központi Nyomozó Ügyészségre „Tóni, Ádám és Barbara” ügyében

Magyar Péter csütörtökön megy a Központi Nyomozó Ügyészségre „Tóni, Ádám és Barbara” ügyében

Magyar Péter a zászlóbontó rendezvényén! (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. Erről és további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást és bizonyítani tudom. Csütörtökön meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen – állította Magyar Péter közösségi oldalán hétfőn. Bár a névazonosság miatt egyértelműnek tűnhet, hogy ki lehet Tóni, Ádám és Barbara, hivatalosan a hatóságok nem állapították meg, kikről van szó. A politikus által megfogalmazottak kapcsán a Magyar Hang kereste a kormányt, ha válaszolnak, beszámolunk róla. 

Magyar posztja alá Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt kommentelte: örül, ha másnak is feltűnt ez az összefüggés. – Sok sikert az ügyészséggel, tapasztalatom szerint szeretik játszani a teljesen hülyét az ilyen ügyekben (egyébként nagyon hasznos lett volna, ha 2022 elején veszi elő a bizonyítékokat) – tette hozzá emlékeztetve arra, hogy ő már korábban feljelentést tett emiatt. Akkoriban a feljelentést Hadházy azzal indokolta: „a rendőrség »elfelejtette« a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám, akikről és egy 35 éves bizniszről Schadl beszélgetett, és ami állítólag minden korábbi ügynél fontosabb”. Ugyanakkor még tavaly Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta Hadházy kérdésére, hogy „Tóni, Barbara, illetve Ádám néven említett személyek vonatkozásában bűncselekmények gyanúja nem merült fel, ezért a büntetőeljárási törvény alapvető rendelkezéseire figyelemmel eljárási cselekmények foganatosítására nem kerülhetett sor”. Korábban a Telex Gulyás Gergelyt is kérdezte a kormányinfón, hogy Tóni, Barbara és Ádám az vajon Rogán Antalt, a feleségét, Rogán Barbarát és Rogán kabinetfőnökét, Nagy Ádámot jelenti-e a nyomozati anyagban, mire Gulyás annyit mondott, „az ügyészség megkeresését javaslom”. 

A Völner és Schadl elleni fő vádpont lényege szerint Schadl jogtalan előnyként rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta. Egyébként tavaly Rogán Antalt is kérdezték a Völner-Schadl-ügyről, aki annyit mondott az atv.hu beszámolója szerint, hogy  „az már lerágott csont”, bírósági szakaszban van.